tietoa tulevasta

Uutishuone

Täältä löydät ajankohtaista tietoa ja tuoreita näkökulmia työelämän ja elinikäisen oppimisen tulevaisuuteen. Tervetuloa mukaan!

tietoa tulevasta -blogi

Näkökulmia tulevaisuuden työhön ja elinikäiseen oppimiseen

Yksilönä tietoyhteiskunnassa

Jokainen tätä päivää elävä yksilö on jo tietoisesti tai tietämättään mukana keinoälyn käyttämisessä. Media, vähittäiskauppa, pankit ja vakuutuslaitoksetkin käyttävät jo paljon keinoälyä asiakaskohtaamisten personoinnissa.

Työ muuttuu, miten meidän käy?

Yhä useammin kysytään vievätkö tietokoneet, robotit tai keinoäly ihmisten työpaikat. Työpaikkojen katoamista suurempi huoli on, kuinka löydetään tekijät kaikelle tarvittavalle työlle.

Miksi emme tiedä tätä: Maailman ensimmäinen tietokoneohjelmoija oli nainen

Tyttöjen ja naisten saamisesta teknologian pariin ei ole kyse pelkästään naisten urapolkujen monipuolistamisesta, vaan yritysten ja koko Suomen menestyksestä. Jos ratkaisuja kehittää vain puolet väestöstä, moni maailman suuri ongelma jää ratkaisematta.

Koneen ja ihmisen symbioosi

Miten yhteiskunnan ja yksilön tulisi valmistautua työn digitalisoitumiseen?

5 keinoa oman työhyvinvointisi parantamiseen

Kuinka voit parantaa hyvinvointiasi? Katso vinkin paneelikeskustelusta!

Kuinka innovaatiot viedään maailmalle?

Lue asiantuntijoiden vinkit ja katso paneelikeskustelu!

Terveydenhuolto 3.0

Miten terveydenhuoltoa tulisi kehittää, jotta lopputuloksena olisi paremmin voiva yksilö ja yhteiskunta? Tästä asiantuntijoiden vinkit terveydenhuollon päivittämiseen!

”Mulle hyvinvointi on sitä, että nauttii elämästä” – Nuorten näkemyksiä hyvinvoinnin tulevaisuudesta

Työn murros, uuden teknologian kehitys sekä väestön ikääntyminen muuttavat käsitystämme niin työn teosta kuin hyvinvoinnin luomisesta. Mitä nuoret ajattelevat terveydestä ja hyvinvoinnista, uusista teknologioista ja niiden luomista mahdollisuuksista?

Suomi Oy/Ab – Valmistaudu työn muutokseen

Mitä muutoksia Suomessa tulee saada aikaan, jotta maa olisi valmis koneellistumisen ajamaan työn vallankumoukseen? Lue Ilkka Halavan ja Tomi Teikon tärpit.

5 vinkkiä, joilla Suomi nostetaan innovaatiomaiden kärkeen

Miten Helsingistä tehdään Piilaakson kaltainen startup-keskittymä? Tässä Timo Ahopellon ja Taneli Tikan vinkit.

Tubecon – Survival Guide

Kokosimme tubenoviiseja varten tiiviin Tubecon-selviytymisoppaan, jonka avulla ymmärrät paremmin, mistä tapahtumassa on kyse, miksi se järjestetään ja miten siitä saa kaiken irti.

”Mä toivon kaikille hyvää elämää” Nuorten näkemyksiä tulevaisuuden työstä

Nuorten näkemykset ovat kiinnostavia ja heijastavat hyvin aikaansa: työssä palkkaa tai positioita tärkeämmäksi nousevat oma hyvinvointi ja ennen kaikkea työn merkityksellisyys.

Kompromissit ja keskiarvot ovat historiaa – työtiloissa on huomioitava kaikkien tarpeet

Työkulttuurin mullistuminen tarjoaa valtavia mahdollisuuksia. Blogissani kerron kokemuksiani Keilalahdessa työskentelystä, sekä siitä, miten minusta itsestäni tuli IoT-anturi.

Unelmat – höttöä ja hattaraa vai keino jäsentää tulevaisuutta?

Digitalisaatio on sirpaloinut koulumaailman, opiskelun, työn ja työelämän. Nuorille tiettyyn ammattiin valmistuminen on vasta matkan lähtöpiste, ei päämäärä, kuten me tällä hetkellä työelämässä olevina sukupolvina olemme tottuneet ajattelemaan.

Robottien kanssa maailmaa parantamaan

Robotit herättävät tunteita puolesta ja vastaan. Niillä tulee oletettavasti olemaan suuri rooli tulevaisuuden työelämässä, mutta jos mietitään hetki vaikka alla olevia robotteja työhönkin liittyvinä inhimillisen avuntarjoajina, niin ei kai niistä kovin huolissaan kannata olla.

Olet itse vastuussa kehityksestäsi

Paine pitää itsensä ajan tasalla työmarkkinoilla kasvaa koko ajan. Tee oppimisesta elämäntapa, ja anna itsellesi mahdollisuus kehittää taitojasi, inspiroitua, ja olla mukana luomassa uusia ideoita.

Ei palomiestä, mutta datamies

Toiveammattini lapsena oli palomies. Sellaista minusta ei tullut, eikä ollut edes lähellä, mutta todettakoon, että ehkä valintani meni kuitenkin paremmin nappiin.

Työn uudenlainen tulevaisuus

Tulevaisuuden työ puhuttaa. Globaalisti suurena työllistäjänä ja yhteiskunnan lävistävän digitalisaation airueena me Tiedolla olemme erityisen kiinnostuneita siitä…

tietoa tulevasta

Podcasts

Innovaatiot kasvun lähteenä
Millainen on Suomen innovaatiovaranto? Kuinka meillä hyödynnetään ekosysteemejä? Podcastissa asiantuntijat pohtivat näitä ja muita menestykseen, kansainvälistymiseen ja kasvuun liittyviä kysymyksiä. Kuuntele!
Tulevaisuuden työ ja muuttuva työympäristö
Kaikkien työ muuttuu, mutta miten ja missä mittakaavassa? Miten voimme hyödyntää muuttuvan maailman mahdollisuuksia parhaalla mahdollisella tavalla? Kuuntele asiantuntijoiden ajatuksia!
Hyvinvoivat yksilöt mahdollistavat hyvinvoivan yhteiskunnan
Miten voimme rakentaa yhteiskunnan, joka tukee yksilön hyvinvointia niin, että yksilö ottaa itse vastuun omasta terveydestään ja haluaa huolehtia siitä yhdestä kehosta ja yhdestä mielestä kullekin on annettu?
muut julkaisut

Julkaisuja työelämän muutoksesta ja tulevaisuudesta