Maaliskuu 23, 2017

Työn uudenlainen tulevaisuus

Päivi Huuhtanen

Head of External Affairs, Tiedon Suomi100-ohjelmasta vastaava johtaja


Tulevaisuuden työ puhuttaa. Globaalisti suurena työllistäjänä ja yhteiskunnan lävistävän digitalisaation airueena me Tiedolla olemme erityisen kiinnostuneita siitä, kuinka tietotyötä tulevaisuudessa tehdään, kuka sitä tekee, mikä on teknologian rooli ja miksi.

 

Digitaalisuuden myötä syntyy uudenlaista työtä ja vanhaa häviää. Myös olemassa olevien ammattien sisältö muuttuu koko ajan muun muassa tekoälyn, robotiikan, 3D-teknologian ja analytiikan kehityksen myötä. Se, mitä kutsumme tulevaisuudessa työksi, on aidosti erilaista kuin työelämä vuonna 2017. Suosittelen tutustumaan EVA:n “Robotit töihin” -raporttiin ja Sitran julkaisuihin uudesta työstä.

 

Nuoret elävät jo uudessa todellisuudessa, eivätkä uudet työn tekemisen tavat ole heille ollenkaan outoja. Yrittäjämäisyys, riippumattomuus ajasta ja paikasta sekä verkostoissa toimiminen on jo nykyaikaa ja siihen meidän työnantajien että yleensä työmarkkinan on sopeuduttava. Muutoin aivovuoto lisääntyy, lahjakkaat nuoremme muuttavat maailmalle, emmekä kykene houkuttelemaan parhaita osaajia globaalilla työmarkkinalla.

 

Tulevaisuudesta voi maalailla erilaisia skenaarioita, mutta mitäpä olisi visiointi ilman, että avaisimme dialogia tulevaisuuden tekijöiden, nuorten, kanssa.

 

Näin syntyi Tietoa tulevasta -ohjelma, joka pureutuu tulevaisuuden työelämään yhdessä nuorten kanssa. Tässä tärkeässä tehtävässä meitä auttaa kolme äärettömän lahjakasta nuorta, Tuure, MariieVeronica ja Justimusfilmsin Sami Harmaala, jotka kokoavat nuoria yhteen unelmoimaan tulevasta.

 

Toivottavasti viihdyt matkassamme!

 

Takaisin blogit-sivulle

Tagit: Digitalisaatio , Yhteiskunta

Kategoria: Blogit