Elokuu 17, 2017

Terveydenhuolto 3.0

Tietoa Tulevasta

Miten terveydenhuoltoa tulisi kehittää, jotta lopputuloksena olisi paremmin voiva yksilö ja yhteiskunta? Tästä asiantuntijoiden vinkit terveydenhuollon päivittämiseen!

  1.     Kaikki data talteen

Hyvinvointisovellukset ja itsensä mittaaminen ovat jo arkipäiväistyneitä asioita. Kerätty data jää kuitenkin usein vain käyttäjälle itselleen.

Tarvitaan digitaalinen alusta, joka keräisi systemaattisesti ihmisten terveysdataa. Datan pohjalta terveydenhuollon ammattilaiset ja tekoäly voisivat sekä tehdä tarkempia diagnooseja että toimia proaktiivisesti hyvinvoinnin edistämiseksi

  1.     Tekoäly hoitajaksi

Datan, keinoälyn ja koneoppimisen avulla saadaan skaalautuvuutta terveydenhoitoon niin, että yhden lääkärin tai hoitajan resurssit riittävät aiempaa useamman potilaa hoitamiseen. Tulevaisuudessa kone tunnistaa ja lajittelee asiakkaiden tarpeet ja hoitaa yksinkertaiset diagnoosit.

  1.     Sairauksien hoitamisesta hyvinvoinnin edistämiseen

Nykypäivän terveydenhuollon keskeisin systeemivirhe on sairauksien hoitaminen terveyden edistämisen ja ennaltaehkäisevien toimenpiteiden sijaan. Oireiden hoitamisen sijaan tulisi selvittää oireita aiheuttavat syyt ja hoitaa niitä.

  1.     Yksilö: ota vastuu terveydestäsi

Yksilön tulee ottaa aktiivisemmin vastuu omasta hyvinvoinnistaan eikä jättää vastuuta terveydenhoidon ammattilaisille. Terveys ja sen edistäminen tapahtuu lääkärin vastaanoton ulkopuolella.

  1.     Skaalautuvuudesta kustannussäästöjä

Digitalisoidun terveydenhuollon avulla voidaan tarjota yksilöllistä palvelua laajalla skaalalla. Tekoälyn suorittaessa tehokkaasti yksinkertaisia toimintoja saadaan lääkäreiden kapasiteettia vapautettua vaativampiin tehtäviin. Kun tähän päästään, voittavat kaikki.

Kuuntele koko podcast täällä!

Mukana:

Madis Tiik, lääkäri ja tehniikan tohtori, Sitran neuvonantaja

Matti Ristimäki, Tiedon datakeskeisten liiketoimintojen johtaja terveydenhoidon ja hyvinvoinnin alueella

Takaisin blogit-sivulle

Kategoria: Blogit