Huhtikuu 12, 2017

Olet itse vastuussa kehityksestäsi

Inna Lindqvist

Head of Talent and Leadership Development

Paine pitää itsensä ajan tasalla työmarkkinoilla kasvaa koko ajan. Tee oppimisesta elämäntapa, ja anna itsellesi mahdollisuus kehittää taitojasi, inspiroitua, ja olla mukana luomassa uusia ideoita.

 

Oppimistapamme ja -tahtimme ovat muuttumassa

 

Paine pysyä kilpailukykyisenä työmarkkinoilla kasvaa jatkuvasti. Tämä on nähtävissä erityisesti IT-alalla, joka tuntuu kehittyvän ja muuttuvan valon nopeudella. Tietotyöläiselle työn, yksityiselämän ja oppimisen väliset rajat sumenevat teknologian pitäessä meidät yhteydessä muuhun maailmaan vuorokauden ympäri ja tarjotessa meille mahdollisuuden olla online myös toimistoaikojen ulkopuolella.


Olen keski-ikäinen ja valmistuin yliopistosta vuosia sitten, joten minulle on selvää, että tietoni ja taitoni eivät välttämättä enää vastaisi työni tarpeita, ellen henkilökohtaisesti pitäisi huolta osaamiseni ylläpitämisestä. Olen itse vastuussa omasta markkinarelevanttiudestani, mutta kuinka pysyä ajantasalla?

 

Aktiivisena oppimassa uutta


Viime viikonloppuna luin useita digitaalisia lehtiä teknologian maailmasta, digitaalisesta muutoksesta ja startup-yrityksistä. Television aamu-uutisista seurasin kiinnostavaa työhöni liittyvää aihetta, tapasin entisen mentorini kahvikupin äärellä, ja selailin artikkeleita Facebookissa ja LinkedInissä. 
Tämä on tyypillinen kuvaus jokapäiväisestä elämästäni, jossa uuden oppiminen ja pohdiskelu ovat suuressa osassa, vaikka asetelmaan ei kuulukaan luokkahuoneita, luennoitsijoita tai kurssitovereita.


Voi olla vaikeaa löytää aikaa oppimiselle useita päiviä, tai edes tunteja kerralla. Silti, jos oppiminen on itselle etusijalla, löytyy aina muutama ylimääräinen minuutti hyvän artikkelin lukemiseen tai kiinnostavan podcastin kuuntelemiseen.


Oppimisen mahdollisuudet ovat loputtomat digitaalisen maailman tarjotessa erinomaisia inspiraation lähteitä milloin ja missä tahansa. Ivy League- yliopistot tarjoavat ilmaisia tai edullisia verkkokursseja ja sertifikaatteja, Helsingin kaupunginkirjasto tarjoaa Forbesin, WIREDin sekä muita lehtiä ilmaiseksi verkossa, ja sosiaalinen media puolestaan on täynnä kaikkien saatavilla olevaa kiinnostavaa sisältöä.

 

Vain sinä itse voit nopeuttaa oppimistasi

 

Tarjoamme Tiedolla työntekijöillemme monipuolisia, jatkuvia ja itseohjautuvia oppimismahdollisuuksia heille relevanteista aiheista. Vuonna 2017 investoimme “Oppiminen elämäntapana” -projektiin tarjotaksemme oppimismahdollisuuksia kaikille työntekijöillemme koskien kehittynyttä analytiikkaa, Design Thinkingia ja DevOps-toimintoja. Asiantuntijamme valitsevat kollegoilleen parhaiten soveltuvaa oppimissisältöä ja käyttävät niin sisäisiä kuin ulkoisia oppimislähteitä mahdollisimman positiivisen oppimiskokemuksen luomiseksi. Päivitämme myös oppimisalustaamme tarjotaksemme oppijoille modernin oppimisympäristön, joka on käden ulottuvilla myös mobiilisti ja virtuaalisesti.

 

Kaikki riippuu sinusta itsestäsi: tee tästä päivästä hyvä oppimispäivä ja sovella oivalluksiasi ja ideoitasi käytäntöön työtovereidesi, asiakkaidesi, kumppaniesi ja ystäviesi kanssa.

 

 

Koskaan ei ole liian myöhäistä oppia uutta!

 

Takaisin blogit-sivulle

Kategoria: Blogit