Elokuu 17, 2017

Koneen ja ihmisen symbioosi

Tietoa Tulevasta

Miten yhteiskunnan ja yksilön tulisi valmistautua työn digitalisoitumiseen?

Robotti työkaverina

Robotteihin liitetään paljon kauhuskenaarioita työpaikkojen katoamisesta. Robotit vievät ihmisiltä rutiinityötä mutta luovat samalla täysin uusia tehtäviä. Työn murros ei siis tarkoita työn katoamista, ainoastaan sen uudelleen muotoutumista.

Koneellistumisen nopeus on hurja, lainsäädännön ei

Digitalisaatio haastaa meidät kaikki kyseenalaistamaan olemassa olevat toimintatapamme ja luomaan ne uudelleen. Yhteiskunnan raamien, kuten lainsäädännön, tulisi myös uudistua, jotta liika byrokratia ei hidastaisi Suomen kehitystä digitaalisessa vallankumouksessa.

Valmiudet on, toteuttamaan vain!

Suomi on esimerkiksi keinoälyn hyödyntämisvalmiudessa maailman kärkikastia, mutta mahdollisuudet vaativat toteutuakseen tekoja. Työn murroksesta kannattaa etsiä mahdollisuuksia ja tarttua niihin sen sijaan, että taistelisi vääjäämätöntä kehitystä vastaan.

Tekemällä oppiminen kouluihin

Miten valmistaa tulevaisuuden tekijöitä, kun emme vielä tiedä itsekään tulevaisuuden uramahdollisuuksista? Maker-kulttuuri voi olla yksi ratkaisu, jolla koulutusjärjestelmä saataisiin vastaamaan muuttuvan maailman tarpeisiin. Luova ongelmanratkaisu, yhteistyö ja ketteryys ovat tulevaisuuden avaintaitoja.

Katso koko paneeli täällä!

Mukana:

Matti Ristimäki, Tiedon datakeskeisten liiketoimintojen johtaja terveydenhoidon ja hyvinvoinnin alueella

Cristina Andersson, Tietokirjailija, Robotiikan ja keinoälyn asiantuntija

Veronica Verho, videobloggaaja, radiotoimittaja

Takaisin blogit-sivulle

Kategoria: Blogit